Dječji vrtić "Gustav Krklec" Krapina
Magistratska 11/1
49000 Krapina
MB: 3079877756
Telefon: + 385(0)49 371 138

RUJAN 2012.

 •  2. rujna 2012. U sklopu otvorenja Tjedna kajkavske kulture 2012. godine sudjelovali smo na Dječjem korzu. Naš je vrtić sudjelovao sa 20-ero djece u dobi od 6 godina, iz starijih vrtićnih skupina „Ježići“ i „Loptice“ pod vodstvom odgojiteljica Fanike Vojnović, Jadranke Čavužić i Marine Hmelina. Djeca su izvela igru s pjevanjem „Čvorak“, a potom i kraću plesno-pjevnu koreografiju na zagorsku pjesmu „Jas pa nekaj\' mam“ . Ocjenjivački sud i ove godine dodijelio nam je prvu nagradu u kategoriji predškolskog uzrasta

           \"\" \"\"

 • 06. rujna 2012. – obilježavanje Dječjeg dana
  Djeca iz skupina „Loptice“ i „Ježići“ posjetili su Hušnjakovo i sudjelovali na manifestaciji „Igre naših starih“ dok su u popodnevnim satima odgojiteljice Jadranka Čavužić i Fanika Vojnović pripremile kreativne radionice za djecu Grada Krapine na kojima se izrađivalo cvijeće od krep papira te licitari koje su djeca ukrašavala raznim plodinama. U provedbi radionice pomagale su i pripravnica Marina Hmelina te psihologinja Snježana Večerić.
   \"\" \"\"

 • 10. rujna 2012. – obilježavanje Hrvatskog olimpijskog dana 2012.
  Djeca iz skupina „Ježići“, „Loptice“ i „Pčelice“ pod vodstvom svojih odgojiteljica obilježila su Hrvatski olimpijski dan raznim športskim aktivnostima (vježbe razgibavanja, povlačenje užeta, igre loptom i ples sa raznobojnim trakama).
   
  \"\"

 • 27. rujna 2012. – Odbor za sigurnost u prometu KZŽ i ove je godine organizirao akciju vezanu za sigurnost u prometu najmlađih polaznika vrtića, kojoj je cilj naučiti djecu osnovnim znanjima o prometu. Ove se godine akcija održala u našem Vrtiću pod motom: „PROMET NIJE ŠALA NI OPASNOST MALA“. Ugostili smo predstavnike iz osam vrtića naše županije. Pod vodstvom prometnih policajaca djeca su kroz pripremljene aktivnosti (Mali prometni kviz, puzzle prometni znakovi, vježba vožnje biciklom na poligonu) imala prilike pokazati svoja dosadašnja znanja o prometu, ali i naučiti nešto novo.
  \"\" \"\" \"\"

 •  28. rujna 2012. Već tradicionalno djeca iz starije vrtićne skupine sudjelovala su na „Pregradskim dječjim berbarijama“ u sklopu manifestacije „Branje grojzdja Pregrada 2012.“ Druženje sa mališanima iz svih zagorskih vrtića proteklo je uz puno igre, pjesme, plesa i smijeha.

LISTOPAD 2012.

 • U tjednu od 1. do 5. listopada 2012. brojnim aktivnostima obilježili smo Dječji tjedan. Početkom tjedna djecu je obradovao čarobnjak Jozo-Bozo sa svojom čarobnom predstavom „Čarobni vremeplov“. Kroz čitav se tjedan pjevalo, crtalo i slikalo na dvorišnom djelu vrtića, a također smo organizirali i natjecateljske igre za djecu starijih vrtićnih skupina. 03. rujna 2012. organiziran je posjet mješovite vrtićne skupine „Loptice“ Javnoj vatrogasnoj postrojbi Grada Krapine, budući da su se „Loptice“ ove pedagoške godine uključile u projekt Hrvatske vatrogasne zajednice koja je raspisala Natječaj za najbolje likovne i literarne radove djece i mladih iz područja vatrogastva. Uz veliku susretljivost članova JVP Grada Krapine te članova DVD-a Krapina djeca su imala prilike vidjeti i doživjeti kako je biti vatrogasac. Vatrogasci su pokazali djeci svu vatrogasnu profesionalnu opremu koja se nalazi u njihovim kamionima. Djecu, ali i odgojiteljice, najviše je ipak oduševio kamion „Ljestva“. Gledalo se kako izgleda podizanje i spuštanje ljestvi dugačkih čak 30 metara, te u koje sve položaje one mogu biti stavljene, kako se njima pokreće i još puno, puno toga… Ali to nije sve! Djeca su isprobala vatrogasnu kacigu, saznala čemu služi maska za lice i kako ona „radi“. Probala su držati u rukama vatrogasno crijevo i „gasiti vatru“. Neki od njih bili su dovoljno snažni da potpuno sami drže crijevo i „gase“. Vozili su se gradom Krapinom vatrogasnim kombijem pod sirenom, što je za djecu bilo nezaboravno iskustvo.
   
  \"\" \"\"

 • U tjednu od 09. do 12. listopada 2012. obilježili smo Dane kruha – Dane zahvalnosti za plodove zemlje. Kroz razne aktivnosti djeca su se upoznala sa nastajanjem kruha („Od zrna do kruha“), kao i plodovima našeg zavičaja. Nakon razgovora i brojnih pjesmica o kruhu, iz riječi se prešlo na djela. U vrtiću su djeca uz pomoć odgojiteljica vješto mijesila i pokazala veliku kreativnost u izradi raznovrsnih krušnih delicija. Tako se naš vrtić nakratko pretvorio u malu pekaru kojom se širio prepoznatljiv miris svježe pečenog kruha i peciva. Izvan vrtića, djeca iz starijih vrtićnih skupina „Ježići“ i „Loptice“ u pratnji svojih odgojiteljica, išla su u posjet pekari „Pekom“, gdje su ih dočekali gostoljubivi radnici pekare. Osim očekivanog upoznavanja sa samim procesom izrade pekarskih proizvoda, djeca su uz pomoć pekara mogla izraditi vlastite pekarske proizvode što ih je oduševilo. Tko zna, možda jednog dana i netko od ovih mališana postane pekar! Tjedan smo završili svečanim zajedničkim blagovanjem doručka, uz blagoslov hrane i molitvu sa župnikom Tomicom Šestakom. U realizaciji ove svečanosti pomogla nam je pekara „Pekom“ Krapina svojom donacijom ukusnih proizvoda. 
    \"\" \"\"

 • 17. listopada 2012. odgojiteljice starije vrtićne skupine „Ježići“ organizirale su Jesensku svečanost, ali ove godine u novom ruhu. Kroz prethodne tjedne na dvorišnom prostoru su pripremljene brojne igre u kojima su korišteni plodovi jeseni, a kao finalnu aktivnost u čast jeseni održana je Jesenska svečanost na kojoj su odgojiteljice starijih i srednje vrtićne skupine, pod vodstvom odgojiteljice Fanike Vojnović, izvele djeci dramatizaciju priče „Ogledalce“. Predstavi su prisustvovala djeca svih vrtićnih skupina. Djeca su kasnije i sama dramatizirala istu priču. Nakon predstave konzumirali smo i uživali u plodovima jeseni: jabukama, grožđu, kruškama i kuhanim kestenima koje su za nas pripremile naše vrijedne kuharice.  
   \"\" \"\"

STUDENI 2012.

 • 29. listopada 2012. U Festivalskoj dvorani Pučkog otvorenog učilišta Krapina prikazana je predstava „Miševi i mačke naglavačke“ u izvedbi glumaca HNK Varaždin. Predstavu su gledala djeca iz starijih vrtićnih skupina, „Ježići“ i „Loptice“ kao i polaznici predškole sa područja grada Krapine.
   \"Luko

PROSINAC 2012.

 • 02. prosinca 2012. Sudjelovali na 12. medenom sejmu koji se održava u sklopu obilježavanja Dana grada Krapine. Djeca iz starije vrtićne skupine „Ježići“ te njihove odgojiteljice, predstavila su se prigodnim božićno-novogodišnjim ukrasima i radovima koje su zajedno izradili. Potražnja je bila velika što je posebno razveselilo djecu i odgojitelje.
  \"\"

 • 06. prosinca 2012. Vrtić je posjetio Sveti Nikola i gradonačelnik gospodin Josip Horvat. Ove godine sva su djeca bila dobra te Krampus nije bio potreban. Grad Krapina osigurao je prigodan poklon za svako dijete, koje je djeci uručio Sv. Nikola s gradonačelnikom. S pjesmama djeca su zahvalila Sv. Nikoli na poklonima, te s veseljem iščekuju njegov idući dolazak.    
   \"\"

 • 14. prosinca 2012. Odgojiteljice Tihomira Risek Prpić, Dubravka Dolovčak, Mirjana Družinec i Dubravka Glavač pripremile su i izvele za djecu vrtićnih skupina lutkarsku predstavu „Snjegović dobra srca“ kojom su djeci prenijele poruku kako je dobro činiti dobro
   \"\"

 • 19. prosinca 2012. Ugostili smo prof. Požgaj Mladena sa priredbom „BOŽIĆNA PRIČA“– priredba u kojoj su djeca s gostima izvodila najpopularnije božićne pjesme. Scenografija i lutke doprinijele su predbožićnom ugođaju, a pjesme se izvedene uz pratnju orgulja, klavira, zvončića, gitare, blokflaute i wind chimes-a. Priredba je organizirana za djecu polaznike Vrtića i djecu polaznika programa predškole na području grada Krapine i općina Jesenje, Đurmanec, Radoboj i Petrovsko.
   \"\" \"\"

 

SIJEČANJ 2013.

 • 22. siječnja 2013. Već treću godinu zaredom u goste su nam došli djelatnici Doma „Bidružica“ iz Desinića koji su nas ove godine počastili predstavom „Pinokio“. Kroz srdačan nastup, prekrasne kostime i kulise uprizorili su djeci ovu poznatu priču.

VELJAČA 2013.

 • 09. veljače 2013. X. Mali županijski fašnik održan je ove godine u Pregradi, a predstavilo se 9 vrtića naše Županije. Iz našeg vrtića sudjelovalo je 20-tak djece iz skupine „Loptice“ koji su se predstavili kao dinosauri i dalmatineri.

U Fašničkoj povorci Grada Krapine sudjelovali smo sa 30-ero djece iz starije vrtićne skupine „Ježići“ pod vodstvom odgojiteljica Fanike Vojnović i Jadranke Čavužić. „JEŽIĆI“ su se u fašničke dane pretvorili u „Školarce“.

Predstavili su se sa dvije kratke recitacije („Nema za mačke škole“ i „Školski razgovor“), te pjesmom ABECEDA.

OŽUJAK 2013.

 • 22. ožujka 2013. Svjetski dan voda obilježili smo brojnim prigodnim aktivnostima u vrtiću, kao i gostovanjem u OŠ „Ljudevit Gaj“ gdje su nam učenici dodatne nastave fizike, kemije, biologije i GLOBE programa prikazali niz zanimljivih i edukativnih pokusa vezanih za vodu.
 • 22. ožujka 2013. Na uskrsnoj izložbi u Galeriji grada Krapine svojim radovima predstavila su se djeca i odgojitelji iz skupina „Ježići“ i „Loptice“. Na zajedničkoj uskrsnoj radionici djeca i roditelja iz skupine „Ježići“ dovršili su pisanice koje su bile sastavni dio izložbenog primjerka.
 • 27. ožujka 2013. Kako bi proslavili proljeće i blagdan Uskrsa, ugostili smo drage nam „Tikviće“ iz Lutkarskog studija Kvak koji su nam ovaj put izveli predstavu „Bajka o zmaju i ljubičastoj vili“. To je napeta priča o stvaranju i sazrijevanju.

TRAVANJ 2013.

 • 08. travnja 2013. Od brojnih prekrasnih likovnih radova na temu „Ljepote mojeg zavičaja“ izdvojili smo jedan te ga poslali na interni natječaj „Volim Hrvatsku“ za najbolji dječji rad na gore navedenu temu. Iako nismo osvojili nagradu, ponosni smo na našu vrijednu i likovno nadarenu djecu iz skupina „Ježići“ i „Loptice“.
 • 22. travnja 2013. Dan planeta Zemlje obilježili smo brojnim aktivnostima u kojima je naglasak bio na podizanju ekološke svijesti kod djece. Također smo ugostili i učenike dodatne nastave fizike, kemije, biologije i GLOBE programa, pod vodstvom njihove profesorice Ružice Novak, koji su djeci starije vrtićne skupine prikazali niz zanimljivih i edukativnih pokusa vezanih za vodu. Djeca su imala prilike i sama sudjelovati u većini pokusa, a na kraju susreta su se sa radošću prisjetila i nacrtala pokuse koji su ih se najviše dojmili. Ovakav vid suradnje sa školom održan je na obostrano zadovoljstvo. Veselimo se svim budućim susretima.
 • 30. travnja 2013. Djeca iz skupina „Loptice“, „Ježići“ te polaznici predškole sa području Grada Krapine s uzbuđenjem su dočekali ovaj dan - išli smo na izlet u Zagreb. Već je vožnja autobusom za mnogu djecu bio pravi doživljaj, a tek da ste vidjeli kako su svi uživali u prekrasnoj poučnoj predstavi „Naša je mama postala zmaj“ koju smo gledali u kazalištu Žar ptica. Nakon predstave ponovno smo sjeli u autobuse i krenuli u nova uzbuđenja. „Loptice“ su posjetile zagrebački Zoološki vrt. „Ježići“ su bili na ručku u restoranu u sklopu Rosess fashion outlet kompleksa, nakon kojeg je slijedila nezaboravna igra u njihovoj igraonici. Polaznici predškole uputili su se na piknik na Sljeme. Svi smo se dobro zabavili, napjevali, ali i umorili. Bio je to dan prepun nezaboravnih doživljaja.

SVIBANJ 2013.

 • 02. svibnja 2013. U sklopu projekta „Stari obrti“ svi uključeni vrtići su, 02. svibnja 2013. godine, u svom okruženju zasadili Drvo prijateljstva za šegrta Hlapića i majstora Mrkonju. Djeca iz skupina „Loptice“ i „Ježići“ vrijedno su zasukala rukave i uz pomoć svojih odgojiteljica zasadili na našem dvorištu Drvo prijateljstva. Sadnji našeg Drva prijateljstva prisustvovala je i predstavnica Udruženja obrtnika grada Krapine gđa. Suzana Katalenić.
 • 07. svibnja 2013. Književni susret sa dječjom spisateljicom Željkom Horvat Vukelja u kojem je na zanimljiv, dinamičan i drugačiji način gđa. Željka djeci ispričala svoje priče. U prikazivanju i pričanju priča trebala je i pomoć djece koja su to odmah prihvatila i uključila se.
 • 22. svibnja 2013. U DV „Zvirek“ u Stubičkim Toplicama provedena je akcija „Promet nije šala ni opasnost mala“ među djecom iz čak 11 dječjih vrtića naše Županije. Akcija je to Odbora za sigurnost u prometu Krapinsko-zagorske županije koja se provodi već šestu godinu za redom, a cilj je usmjeriti pažnju na najugroženije sudionike u prometu, djecu vrtićne dobi, kako bi se povećala njihova svijest o pravilima ponašanja sudionika u prometu. Akciji se odazvalo 11 dječjih vrtića što je najveći broj sudionika dosad, a djeca su kroz različite kvizove i igre učili o pravilima ponašanja u prometu. Ponosni smo na našu djecu iz skupine „Ježići“,Barbara, Luka i Patrik, koji su predstavili naš vrtić.
 • 22. svibnja 2013. S nekolicinom djece iz skupine „Ježići“ posjetili smo informativni štand Udruge distrofičara Krapina na trgu Ljudevita Gaja u Krapini koji je bio izložen u sklopu Kampanje „I vaše srce je mišić“ te smo na taj način podržali obilježavanje „Nacionalnog dana osoba oboljelih od neuromuskularnih bolesti“. Ova se Kampanja provodi s ciljem senzibiliziranja javnosti i lokalne samouprave o osobama oboljelim od mišićne distrofije bolesti kako bi se umanjile predrasude i povećala vidljivost osoba s mišićnom distrofijom, te kako bi se okolina bolje upoznala s radom udruge i potrebama njezinih članova. Uz informativne letke i brošure, na štandu su bili izloženi i radovi sa kreativnih radionica Udruge. Za uspomenu sa ovog susreta odabrali smo dvije prekrasne vaze, a članovima Udruge djeca su odrecitirala nekoliko prigodnih recitacija.

Završne svečanosti za djecu i roditelje starijih vrtićnih skupina Loptice (28.05.2013.) i Ježići (05.06.2013.).

LIPANJ 2013.

 • 04. lipnja 2013. Posjetili smo sa djecom iz „Loptica“ i „Ježića“ 2. Međunarodnom KIKI festival dječjeg filma u Zaboku. Ovogodišnji KIKI ponudio je djeci pravu riznicu filmova i animacija, a ulaz na sve projekcije bio je besplatan. Djeca su gledala kratke igrane, dokumentarne i animirane filmove za djecu koje su radili profesionalci iz Rusije, Estonije, Njemačke, Slovenije, Švicarske, Japana, Poljske, Kanade, Latvije, Austrije, Nizozemske, Španjolske, Irana itd., a velik je broj i hrvatskih ostvarenja.
 • 19. lipnja 2013. Posjet manifestaciji Dan dječjeg odjela Gradske knjižnice Krapina u sklopu koje je profesionalna pripovjedačica Jane Held djeci pripovijedala narodne bajke.