Dječji vrtić "Gustav Krklec" Krapina
Magistratska 11/1
49000 Krapina
MB: 3079877756
Telefon: + 385(0)49 371 138

RUJAN 2014.

 07.09.2014. sudjelovanje na Dječjem korzu u sklopu otvorenja Tjedna kajkavske kulture 2014.godine. U svečanom mimohodu kroz grad Krapinu prošetali su i naši „Kreativci“ u prekrasnim autohtonim narodnim nošnjama. Na centralnoj pozornici Trga Ljudevita Gaja, pod vodstvom odgojiteljica, Tihomire Risek-Prpić, Dubravke Dolovčak i pripravnice Matee Garašić, „Kreativci“ su se predstavili scenskim nastupom kroz pjesmu „Cinguli rajnguli“ uz pratnju tamburaškog sastava „Žice Krapinice“. Ovim nastupom osvojili su prvu nagradu u kategoriji djece predškolskog uzrasta.

       

  10.09.2014. i naš se vrtić pridružio obilježavanju Hrvatskog olimpijskog dana kroz brojne prigodne aktivnosti. Razgovaralo se o olimpijskim igrama – njihovom simbolu, olimpijskoj himni i sportskim disciplinama. Tom prigodom u vrtiću je organizirano otvaranje olimpijskih igara uz svečani mimohod s olimpijskom bakljom i zastavom uz vrtićnu himnu. Nakon svečanog otvorenja slijedile su brojne prigodne igre i aktivnosti: ritmičko hodanje i trčanje uz pratnju klavira; vježbe s tanjurićima; skok u dalj s mjesta; trčanje u dvije skupine; kotrljanje po strunjači; štafeta; bojanje olimpijskih krugova i izrada zastavica. Kraj ovih prekrasnih igara označeno je gašenjem olimpijske baklje.

       

 12.09.2014. organiziran je posjet Zagorskom gospodarskom zboru u sklopu održavanja Tjedna kajkavske kulture. Djeca starijeg vrtićnog uzrasta obišla su izložbeni prostor te su među brojnim obrtima imala prilike upoznati se i sa tradicijskim obrtima medičarstva i lončarstva. U sklopu projekta „Dajmo djeci korijene i krila“ za djecu je organizirana i prigodna kazališna predstava u izvođenju dramskog studija iz Zagreba. Posjet ovom skupu završen je vožnjom turističkim vlakićem kroz grad Krapinu.

 

 26.09.2014. djeca iz skupine „Kreativci“ sudjelovala su na Pregradskim dječjim berbarijama koje se već tradicionalno održavaju svake godine u sklopu manifestacije „Branje grojzdja Pregrada“. To je za djecu bio pravi mali izlet koji je osim vožnje autobusom do Pregrade bio ispunjen i dobrom zabavom kroz druženje u igri i plesu sa djecom predškolskog uzrasta iz naše Županije, ali i po prvi put i sa djecom iz jednog zagrebačkog vrtića. Svi sudionici imali su prilike sudjelovati u tri natjecateljske igre te prisustvovati glazbeno-scenskom programu u izvedbi dječje čarobne scene „Šareni svijet“. U završnoj igri „Tajanstveni grozd“ naš je Petar Cesarec proglašen najboljim beračem ovih Berbarija.