Poštovani roditelji,

Upisi u Dječji vrtić Gustav Krklec Krapina za pedagošku godinu 2022/2023 ove će se godine provesti ISKLJUČIVO putem sustava e-Upisi.

Roditelji će moći podnijeti zahtjev za upis elektroničkom prijavom na web aplikaciju Upisi u dječje vrtiće  u razdoblju od 12. svibnja do 20.svibnja 2022. godine.

MOLIMO SVE RODITELJE/SKRBNIKE koji žele podnijeti Zahtjev za upis da prate obavijesti o E-upisima na našoj web stranici. Dosadašnja praksa osobnog podnošenja zahtjeva predajom pripadajuće dokumentacije više neće biti moguća.     

 

Također molimo sve roditelje koji su već predali Zahtjev i dokumentaciju za upis u periodu od travnja 2021. godine do ožujka 2022. godine, tj. prije datuma objave ove obavijesti da OBAVEZNO prate obavijesti vezano uz E-upise kako bi ponovo podnijeli Zahtjev  putem sustava e-Upisi.

 

Prema Odluci o odabiru ustanova ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja u okviru Javnog poziva za odabir ustanova ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja koji se provodi kroz projekt “Informatizacija procesa i uspostava cjelovite elektroničke usluge upisa u odgojne i obrazovne ustanove”, Dječji vrtić Gustav Krklec Krapina je među odabranim ustanovama ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja koje su uključene u informatizirani sustav za prijavu i upis djece u vrtić.

Projekt provodi Ministarstvo uprave u suradnji s Ministarstvom znanosti i obrazovanja I Hrvatskom akademskom i istraživačkom mrežom – CARNet.

Cilj ovog projekta je digitalizacija procesa  upisa u odgojne i obrazovne ustanove što će hrvatskim građanima omogućiti upis u programe tih ustanova elektroničkim putem, odnosno omogućit će im se pokretanje jedinstvenog zahtjeva i njegovu potpunu obradu, neovisno o broju ustanova i poslovnih procesa koji su uključeni u njegovo rješavanje. Upis djece u dostupne programe odgoja i obrazovanja, obavljat će se putem sustava e-Građani.

Osim toga, Projekt će omogućiti i modernizaciju sustava matičnih podataka koji se prikupljaju tijekom obrazovnog procesa, uspostavit će se izvještajni sustav za nadležne institucije (npr. osnivače ustanova ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja, ministarstva i dr.). 

Preduvjeti korištenja web aplikacije Upisi u dječje vrtiće su:

  • Pristup internetu
  • Korisnik posjeduje važeću NIAS vjerodajnicu odgovarajuće sigurnosne razine (za ispunjavanje zahtjeva za upis dovoljna je sigurnosna razina 2)
  • Sustav e-Građani je u funkciji i dostupan
  • Kreiranje zahtjeva za upis je dozvoljeno

Za sve one roditelje/skrbnike koji nemaju uvjete za pristup e-Upisima ili im je potrebna pomoć u postupku elektroničke prijave u dječji vrtić, za tehničku podršku će se moći obratiti administratorima e-Upisa u Dječjem vrtiću Gustav Krklec Krapina putem telefonskog broja 049 371-138 ili putem e-mail adrese info@vrtic-gustav-krklec-krapina.hr.


Obavijest