Dana 26.9. obilježili smo Europski dan jezika u vrtiću prigodnim interaktivnim radionicama na stranim jezicima. U skupini „Loptice“ profesorica Petra Mrzlečki, sveučilišna specijalistica njemačkog i ukrajinskog jezika održala je radionicu njemačkoj jezika te djecu na interaktivan način kroz prezentaciju upoznala djecu s njemačkim jezikom.

Djeca su slušala brojalice i pjesmice na njemačkom jeziku, razgovarala sa psićem sveznalicom na njemačkom jeziku i naučila kako se predstaviti na njemačkom jeziku. U starijim vrtićkim skupinama „Leptrići“ i „Sunčeka“ pedagoginja vrtića i profesorica španjolskog jezika održala je radionice na španjolskom jeziku.

Kroz kratku prezentaciju djeca su se upoznala sa posebnostima i zanimljivostima iz španjolske kulture i tradicije, a zatim su učila španjolski jezik kroz španjolske pjesmice, brojalice i igre.

Za kraj djeca su zajedno s pedagoginjom izradila plakat pod nazivom „Un viaje por España“ (Put po Španjolskoj). Na ovaj način djeca su jačala kompetencije kao što su komunikacija na stranom jeziku kroz situacijski pristup učenju, socijalnu i građansku kompetenciju kroz tolerantan odnos prema drugima, prihvaćanje različitosti i suradničko učenje te kulturnu svijest i izražavanje kroz razumijevanje kulturne i jezične raznolikosti Europe.

Kako su se proveli na radionicama stranih jezika možete pogledati u nastavku u Galeriji.