Svake godine organiziramo u Vrtiću Jesensku svečanost kao krunu svih dosadašnjih jesenskih aktivnosti kojima obilježavamo čari jeseni.

U vrtićkom dvorištu u sklopu zelenog projekta “Gruntek“ uzgajali smo razno cvijeće, ukrasno i začinsko bilje te povrće (rajčice, paprike, batat i bundeve). Marljive dječje ručice uz pomoć svojih odgojiteljica s veseljem su njegovali svaki dio vrta i redovito se divili svemu što je naraslo, a krajem ljeta i početkom jeseni ubrali su plodove svoga rada. Bundevama je jako odgovarala sezona i uvjeti našeg „Grunteka“ pa su se proširile gotovo čitavim vrtom. 

Tim povodom odgojiteljice vrtićkih skupina osmislile su i izvele za djecu našeg vrtića igrokaz prema priči „Juha od bundeve“. Svi su uživali gledajući kako patak, vjeverica i  mačak pripremaju ukusnu i zdravu juhu od bundeve. Nakon igrokaza uslijedile su jesenske igre i čašćenje plodovima jeseni.

Naše vrijedne kuharice pripremile su švedski stol bogat jesenskim voćem, a kućni majstor je ispekao kestene. Bila je to prava gozba!