U Gradskoj knjižnici Krapina u tijeku su dvije izložbe dječjih radova iz našeg vrtića.

Prva izložba otvorena je krajem siječnja kao prva umjetnička izložba samostalnih dječjih radova skupine „Leptirići“ pod nazivom „Bajka, dvorac i ja“ u sklopu istoimenog projekta koji se provodi u skupini.

Na izložbi su izloženi dječji likovni radovi kao dječja interpretacija na poznate bajke kao što su Matovilka, Kraljevna na zrnu graška, Mačak u čizmama i sl. kao i 3D prikazi omiljenih likova i predmeta iz bajki u vidu zajedničkog rada odgojiteljica i djece.

Ravnateljica knjižnice Maja Vukina Bogović srdačno je dočekala djecu, čestitala im na radovima te istaknula kako se već u ovoj dobi kod pojedine djece može uočiti likovni talent.

Druga izložba otvorena je početkom veljače, a na njoj su izložene makete kućica odnosno starih zagorskih hiža odgojno-obrazovne skupine „Loptice“.

Realizacija je nastala u sklopu projekta „Tradicijski običaji Hrvatskog zagorja“ kroz suradnju s roditeljima u vidu zajedničkog rada roditelja i djece na projektu. S velikim ponosom i veseljem djeca iz obiju skupina, zajedno s odgojiteljicama i pedagoginjom posjetila su svoju izložbu. Izložbe se nalaze na katu plave dvorane u knjižnici, a mogu se pogledati do kraja veljače.

Ovim putem čestitamo djeci na trudu i maštovitosti, njihovim odgojiteljicama na vođenju, usmjeravanju i radu,  roditeljima na zajedničkoj suradnji te ujedno sve pozivamo na posjet knjižnici.