Dječji vrtić Gustav Krklec Krapina, započeti će sa provođenjem kraćeg programa „Folklorno stvaralaštvo i tradicijska kultura“.

Program će se provoditi dva puta tjedno po 45 minuta u poslijepodnevnim satima vrtića sa jednom mješovitom odgojno-obrazovnoj skupinom u dobi od pet godina starosti do polaska u školu, koja će imati do 20-ero djece.

Voditelji programa bit će odgojiteljice koje imaju stručne kompetencije i edukaciju iz područja folklora i njegove scenske primjene.

Kroz ovaj program ćemo:

  • njegovati i poticati tradicije lokalnog okruženja
  • njegovati zagorske narodne običaje koji se prenose u naslijeđe generacijama u obliku pisane riječi, neposrednim razgovorima, aktivnim uključivanjem, folklornim stvaralaštvom, prezentacijom narodnih nošnji i običaja (naročito u tjednu Kajkavske kulture)
  • čuvati i unapređivati tjelesno i mentalno zdravlje djeteta, emocionalni razvoj i stabilnost te socijalizaciju
  • poticati dijete na preuzimanje određenih obaveza u odgojnoj skupini
  • poticati na dogovaranje i uspostavljanje zajedničkih pravila u skupini
  • stvarati osnovu za razvoj govora i obogaćivanje dječjeg rječnika primjerenim literarnim djelima, slikovnicama, odabranim tekstovima proze i poezije

Pozivamo sve zainteresirane roditelje da Zahtjev za upis djeteta u kraći program Folklorno stvaralaštvo i tradicijska kultura, podnesu u tajništvo vrtića putem e-maila: tajnik@vrtic-gustav-krklec-krapina.hr.

Neposredno prije početka provođenja programa bit će organiziran informativni roditeljski sastanak za sve roditelje koji su podnijeli Zahtjev za upis, kako bi dobili sve potrebne informacije o programu.

NAPOMENA: moguće je uključivanje djece u program tijekom čitave pedagoške godine do popunjenja odobrenih upisnih kapaciteta.


 Zahtjev za upis u kraći program – FOLKLORNO STVARALAŠTVO I TRADICIJSKA KULTURA