Dječji vrtić Gustav Krklec Krapina, započeti će sa provođenjem kraćeg programa „Folklorno stvaralaštvo i tradicijska kultura“.

 

Obavještavamo Vas da će se od 2. listopada 2023. godine u prostorijama Dječjeg vrtića Gustav Krklec Krapina započeti provoditi kraći program „Folklorno stvaralaštvo i tradicijska kultura“.

Predviđeni termin provođenja programa je dva puta tjedno u poslijepodnevnim satima u vrtiću u trajanju od 45 minuta, sa jednom mješovitom odgojno-obrazovnom skupinom u dobi od pet godina starosti do polaska u školu. Voditelji programa bit će odgojitelji koji imaju stručne kompetencije i edukaciju iz područja folklora i njegove scenske primjene.

Osnovna zadaća ovog programa je:

  • Upoznati djecu sa dječjim tradicijskim igrama, igrama s pjevanjem, pjesama naših krajeva i narodnim običajima;
  • Kroz igru i zabavu djecu upoznati s osnovama glazbenih znanja i vještina, instrumentima, osnovama folklora i igara s pjevanjem te razviti kod djece ljubav prema glazbenom stvaralaštvu;
  • Oblikovati djetetove osobnosti u smislu jačanja pozitivne i realne slike o sebi, uočavanja i prihvaćanja međusobnih različitosti te usvajanja osnovnih moralnih vrednota kulture i tradicije;
  • Kroz folklorno stvaralaštvo razvijati i njegovati ljubav prema kulturi, upoznati i poticati dijalekt, način odijevanja i češljanja.

Pozivamo sve zainteresirane roditelje da Zahtjev za upis djeteta u kraći program Folklorno stvaralaštvo i tradicijska kultura podnesu u tajništvo vrtića, osobno ili putem e-maila na adresu: info@vrtic-gustav-krklec-krapina.hr.

Neposredno prije početka provođenja programa bit će organiziran informativni roditeljski sastanak za sve roditelje koji su podnijeli Zahtjev za upis, kako bi dobili sve potrebne informacije o programu.

  Zahtjev za upis u kraći program – FOLKLORNO STVARALAŠTVO I TRADICIJSKA KULTURA