O nama

Ustanova je započela s radom 1. listopada 1965.godine i od tog dana djeluje na ovoj lokaciji kao samostalna ustanova. Tijekom nešto više od pet desetljeća postojanja mijenjali su se ljudi, uvjeti rada, oprema i prostor vrtića. Generacije djece koje su bile upisane u naš vrtić ostavile su neizbrisivi trag u životu zaposlenika i odgojitelja, a oni su u radu s njima u njih utkali najbolji dio sebe.
Ponosni smo na sve protekle godine tijekom kojih se kroz vrtić prošle mnogobrojne generacije djece kojima je vrtić bio prvi korak na životnom putu, a njihovim roditeljima pomoć i podrška u odgoju i obrazovanju djeteta.

Gustav Krklec

Naziv ustanove dobili smo po hrvatskom pjesniku, esejistu i kritičaru Gustavu Krklecu (23.06.1899. – 30.10.1977.) koji je rođen je u mjestu Udbinja kod Karlovca 23. lipnja 1899. kao prvo dijete u obitelji Augusta (Gustava) i Hermine (rođ. Wells) Krklec. Krkleci su inače porijeklom iz sela Lupinjaka, nedaleko od Krapine u Hrvat­skom zagorju, gdje su rođeni njegov otac i djed Jura, “stare zagorske kor­jenike”. Početkom stoljeća obitelj Krklec seli zbog očeve službe u Maruševec, selo između Varaždina i Ivanca u Hrvatskom zagorju. Uz ovo selo pjesnik će ostati vezan cijeli život smatrajući ga svojim rodnim mjestom, dok će se Hrvatsko zagorje često provlačiti kao nostalgični lajtmotiv ili pak idealizirana slika kroz njegovu poeziju i cjelo­kupno stvaralaštvo.  Njegov rad, naročito u starijoj dobi, dostiže najveći domet objavljivanjem duhovitih i zanimljivih pjesmica za djecu od kojih su najprepoznatljivije “Telegrafske basne”. Lepršavost, prpošnost i duhovitost osnovna su obilježja njegove poezije za djecu, a upravo je to jedna od niti vodilja u našem dugogodišnjem radu.

Što svako dijete dobiva u našem vrtiću?

Naši educirani djelatnici osluškuju potrebe, želje i interese svakog djeteta i čine sve da mu djetinjstvo u našem vrtiću bude sretno. Ovdje se potiče razvoj osobnosti djeteta, jača sigurnost i samopouzdanje, razvija sposobnost razmišljanja, istraživanja, stvaranja i izražavanja u svim oblicima.

Potiče se radoznalost, mašta, njeguje domišljatost i duhovitost. O tome djeca kažu:

Smještaj

Objekt dječjeg vrtića „ Gustav Krklec „ Krapina, smješten je u centru grada Krapine, uz samu rijeku Krapinicu. Uz objekt i oko njega nalazi se veliko dječje igralište.

Pronađite nas  na karti kikom na ovaj link

Naše zadaće

Osnovna nam je zadaća ustrajati u nastojanju da vrtić bude mjesto zdravog, sigurnog i sretnog odrastanja djece, a za to je potrebno uzajamno povjerenje, podrška, suradnja te kvalitetno i poticajno okruženje.

Suvremeno pristupamo organizaciji dolaska djece u vrtić (razdoblje prilagodbe) kao i prostornoj i sadržajnoj dimenziji boravka djece u vrtiću.

Inkluzijom djece s posebnim potrebama u redoviti program razvijamo kod djece i odraslih humanističku dimenziju tolerancije, empatije kao i prihvaćanje, odnosno uvažavanje razlika i različitosti. Nadopunjavajući primarni program ostalim posebnim programima omogućujemo ostvarivanje dječjih prava i potreba.

Rukovodimo se otvorenošću prema:

  • djeci i njihovom poimanju svijeta
  • prema roditeljima kao partnerima u odgoju
  • prema društvenoj sredini u kojoj živimo
  • novim idejama i stalnim pokušajima u istraživanju
  • prema sebi samima i svima u ustanovi

Možemo se pohvaliti uspješnom suradnjom s roditeljima, brojnim pojedincima i ustanovama, sudjelovanjem u humanitarnim akcijama, nastupima i izložbama,…

Stalno unapređivanje odgojno – obrazovnog rada

Kontinuiranim, planskim i osmišljenim radom ponosni smo na učinjeno, a najveći pokazatelj je odaziv roditelja uključivanjem u aktivnosti koje provodimo s djecom s porukom koju uvijek nose:

“Nemojte zaboraviti biti dijete, pustite dijete u sebi da živi.”

Ponesite djelić „ bajke“ sa sobom i podijelite ga s nekim….

I vidjet ćete, osjetit ćete da će Vam život biti sretniji i ljepši…